namn
Waxholmsbåt
[Ornö Fiber]  [Vad kostar det]  [Tidtabell]  [Varför fiber]  [Skärgårdsnätet]  [Medlemsinformation]  [Länkar]  [Support]  [Kontakt]  [facebook] 

Medlemskap i Ornö Fiber ekonomisk förening

Ornö Fiber Ekonomisk förening är ingen kommersiell aktör utan en skärgårdsförening som ägs av sina medlemmar. Föreningens styrelse arbetar utan ersättning och varje medlem har en röst på föreningens stämma.

Medlemskap i Ornö Fiber kräver en skriftlig ansökan underskriven av den sökande.
Blanketten för din ansökan hittar du här >>>.
Skriv ut den, fyll i, skriv under och posta.

Bli medlem nu!

Din ansökan prövas och godkänns av Ornö Fibers styrelse. Medlem och andelsägare i föreningen kan den bli som äger/arrenderar/hyr en fastighet inom det geografiska område som fastslås i föreningens stadgar och som kan antas verka för föreningens och dess medlemmars bästa.

Inom tre veckor efter din ansökan ska du ha fått skriftligt besked om godkännande och med det en faktura på din första insats i föreningen om 1 000 kronor.

I samband med att din eventuella anslutning detaljplaneras kontaktar föreningen dig och vi skriver ett anslutningsavtal och du betalar de resterande 19 000 kronor (19 andelar till). Därpå sker anslutning av tomma rör till det gemensamma nätet. Medlemmen svarar själv för grävning på egen tomt, anslutning direkt till huset, samt för dragning inne i huset.

När tillräckligt många hus inom ett område är anslutna kopplas själva fibern in och glastrådarna svetsas ihop hela vägen till Bygdegården. När detta sker inom ursprungsprojektet betalas en anslutningsavgift från 9 950 kronor inklusive moms. För installationer som kräver extra grävning faktureras en tillkommande grävkostnad.

Nu är det dags att välja innehållsleverantör och teckna avtal med bredbands-, TV- och telefonileverantörer. Det gör du via en portal som visas när du ansluter en dator till din nya fiber.

Bli medlem nu! Värva dina grannar till Ornö Fiber!

När du betalat din första andel i föreningen får du en fin gul skylt med texten Medlem i Ornö Fiber. Sätt denna skylt så att den syns tydligt. Dels för att locka grannar att också gå med i föreningen och dels för att föreningen lätt ska kunna hitta sina medlemmar när bygget sker.

Stadgarna för Ornö Fiber Ekonomisk förening kan du ladda ner och läsa här >>>.
Blankett för ansökan om medlemskap kan du ladda ner här >>>.
Formulär för intresseanmälan >>>.

Blankett för anmälan av utträde >>>.
Blankett för överlåtelse av andelar >>>.

Information för våra medlemmar

Det finns en massa information som främst vänder sig till våra medlemmar. Det är information om hur olika saker skall installeras etc. Allt det hittar du här >>>.

Webbsidan under ständig förändring (2022-09-28)
Copyright © 2013 - 2022 Ornö Fiber Ekonomisk förening