namn
Waxholmsbåt
[Ornö Fiber]  [Vad kostar det]  [Tidtabell]  [Varför fiber]  [Skärgårdsnätet]  [Medlemsinformation]  [Länkar]  [Support]  [Kontakt]  [facebook] 

För de flesta av oss räcker inte mobilt bredband längre

Vi använder nätet alltmer och laddar ner och upp allt tyngre filer: filmer, foton, musik, TV-program etc. Särskilt om alla i familjen vill använda uppkopplingen till olika saker är en snabb och stabil uppkoppling nödvändig. Med en mobil uppkoppling blir det ofta dyrt eftersom man betalar för hur mycket man laddar ner. Och har man tittat på en eller två filmer är ofta månadens tilldelning slut... Med fiber betalar man istället för den nedladdningshastighet man vill ha. Hur mycket man laddar ner (eller upp) är obegränsat!

Många av oss vill kunna bo och jobba i skärgården och för distansarbete är ett pålitligt och snabbt internet en nödvändighet. Vi vill kunna hålla koll på värmen i huset och pumphuset, ha en kamera som visar isläget vid bryggan eller om dasset vält i senaste stormen. Och så småningom vill vi kunna styra elförbrukningen till de billigaste dygnstiderna. Över internet går sådant utmärkt om man har en snabb och tillförlitlig fiberuppkoppling. När vi blir äldre vill vi ha ett trygghetslarm och kanske kunna skicka blodsockervärden och blodtryck direkt från mätmanicken via internet till vårdcentralen. Utvecklingen går snabbt framåt!

Fiber ger oss möjlighet till allt detta. Inga apparater anslutna till internet behöver bli skadade vid åsknedslag – fibern är av glas och leder inte ström.

Fiber ger oss mera kapacitet – mer information får plats. En fiber har i princip obegränsad kapacitet. Det finns inget som går fortare än ljuset. 100 Mbit/s är minsta hastighet och räcker till mycket. 1 Gbit slinker igenom lätt! För den som vill betala lite mer finns 10 Gbit! Det finns inga andra alternativ som kan leverera detta.
Läs mera på sidan om alternativ >>>.

Fiber ger en stabil och säker fast förbindelse och lever redan nu upp till de krav vi idag ställer på informationsöverföring av alla sorter.

När du fått din fiberanslutning väljer du själv vilka tjänster du vill ha och betala för. Här ser du vilket utbud som finns idag och vad det kostar. >>>

Med fiberanslutning ökar naturligtvis också värdet på din fastighet. Yngre familjemedlemmar uppskattar en stabil bredbandsuppkoppling. Den som vill arbeta på distans kan göra det utan tåkiga fördröjningar och flaskhalsar. De internettjänster du vill har kan köpas helårsvis, eller för tidsbegränsade perioder ända ner till ett dygn. Naturligtvis blir det förhållandevis dyrare ju kortare period avtalet gäller.
Se några av möjligheterna här >>>.

Webbsidan under ständig förändring (2022-09-28)
Copyright © 2013 - 2022 Ornö Fiber Ekonomisk förening